onsdag 21 mars 2012

En enkel och god efterrätt


Här om dagen när jag var och handlade hade dom en massa billig frukt på affären, så jag passade på att bunkra upp. Dom hade bland annat jättebilliga jordgubbar som luktade väldigt gott men tyvärr inte smakar så mycket. Den perfekta efterrätt att göra med jordgubbar är Gino och det som är bra när man värme jordgubbarna är att dom får mycket mer smak. Gino är både enkelt och jättegott. Tricket med att få till en god Gino är att man ska vräka på med vitchoklad för då blir det supergott. En efterrätt med som ger liten försmak på sommaren.
Dom snygga portionsformarna fyndade jag på Österlen.


Gino  1 portion
½ banan
1 kiwi
2-3 jordgubbar
Vitchoklad
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva frukten och lägg dom i en form. Riv över rikligt med vitchoklad. Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills chokladen fått en gyllenbrun färg. Servera med vaniljglass. Mmmm, så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar